Proventum autopilot of your business

17.05.2021

Obavezna promjena statuta preduzeća


U 2020. godini stupio je na snagu novi Zakon o privrednim društvima (Sl.list 65/20) po kojem je neophodno da je da sva društva sa ograničenom odgovornošću, ortačka društva i preduzetnici usklade organizaciju sa ovim zakonom i izvrše registraciju promjena najkasnije do zakonski određenog roka.

Shodno navedenom, neophodno je izvršiti promjenu statusne dokumentacije (statut, organe društva i druge akte) koja mora biti uskladjena sa novim zakonom.

 

 

Shodno članu 329, stavu 5 - Nadležni organ za registraciju će u roku od 30 dana po isteku zakonski određenog roka, pred nadležnim sudom, pokrenuti postupak sudske likvidacije društava koja nijesu ispunila obavezu registracije u ostavljenom roku i brisati ih nakon sprovedenog postupka sudske likvidacije.

Proventum Vam daje mogućnost da jednostavno i brzo generišete svu potrebnu statusnu dokumentaciju, preuzmete dokumenta I predate ih nadležnim instutucijama.

Cijena ove usluge putem Registre je svega 20 EUR + PDV.

Prijavite se i već danas se uskladite sa novim zakonom, više informacija na linku .

 

Rok za usaglašavanje sa novim zakonom je 31. decembar 2021, do sada se putem platforme Regista veliki broj preduzeća i preduzetnika već usaglasio.

 

 

Za sve informacije pozovite broj telefona (+382) 69 013 222

Blog
Poslednje novosti:
Čitajte #ProfiZna
icon

Budite informisani

#ProfiZna ono što je bitno za vas

Redovno objavljujemo članke iz oblasti poslovanja, razumjevanja zakona i trendova bitnih za poslovanje. Pratite nas na društvenim mrežama ili se prijavite na naš mjesečni newsletter.


Probaj Proventum cloud office 30 dana besplatno.

Popuni formu i pošalji zahtev za odobravanje probnog korišćenja