Prijava za probnu verziju obračuna plata


Program za obračun plata

Jednostavan, korisnički prilagodjen softver za obračun plata prema programu Evropa sad, bez potrebe za podešavanjem obračuna.

Prijavite se za besplatnu probu novog obračuna.
Prijavite se
Kontakt +382 68 031 888
office@proventum.me
image

17.01.2022

Najednostavniji program za obračun plata uz prateću dokumentaciju


Program EVROPA SAD

U skladu sa programom „EVROPA SAD“ koji je dio ekonomske politike Crne Gore za ostvarenje pametnog, održivog i inkluzivnog ekonomskog rasta, a sve u cilju unapređenja kvaliteta života svih građana ustanovljeno je da od 1 januara minimalna zarada u Crnoj Gori iznosi 450 eura, pored toga promijenjen je način obračunavanja plata.Zakonske obaveze

U članu 208 u kaznenim odredbama, novčanom kaznom u iznosu od 2000 - 20000 eura kaznice se pravno lice ako:  

14) ne isplati zaposlenom zaradu jednom mjesečno (član 105 stav 1);  

15) prilikom isplate zarade, kao i u slučaju da nije bio u mogućnosti da isplati zaradu i naknadu zarade ili ih nije mogao isplatiti u cjelosti, ne uruči zaposlenom obračun zarade koji je isplatio ili je bio dužan da isplati (član 105 st. 2 i 3);  

15a) u slučaju umanjenja ili ukidanja stope poreza na dohodak fizičkih lica, odnosno doprinosa za obavezno socijalno osiguranje na teret zaposlenog, iznos sredstava koji bi u skladu sa zakonom bio obračunat, obustavljen i isplaćen po osnovu tog poreza, odnosno doprinosa u dijelu koji se ukida, odnosno umanjuje ne isplati zaposlenom kao dio zarade (član 105 stav 4);  Šta dobijate - potpunu kontrolu nad svojim platama?

Koristeći našu platformu imate slobodu da pustite plate kada želite, imate uvijek sve potrebne informacije na klik kao npr. kolika vam je ukupna obaveza, vrijednosti doprinosa, poreza i prireza. Takodje, imate automotski ispunjene virmane pa čak i da pustite elektronski plate.

Sva potrebna dokumentacija
Pored toga dobijate potpunu dokumentaciju kao što su OPPND, IOPPD, rekapitulaciju zarada, virmane, rekapitulaciju virmana. Ono što je najznačajnije dobijate platne liste po zaposlenom, koje ste u skladu sa zakonom dužni da pošaljete svim zaposlenim, Proventum vam omogućava da platne liste stižu na email automatski.  Da li je potrebno računovodstveno znanje?

Za razliku od drugih softvera, gdje je potrebno ozbiljno računovodstveno znanje za pripremu obračuna, kao i znanje zakona i obaveza prema kolektivnim ugovorima, što može biti vrlo neprijatno i stresno.

U Proventumu Ne morate da znate računovodstvo! program je podešen tako da bukvalno na tri klika obračunate plate, bez dodatnih podešavanja i setovanja.
 

Digitalni asistent

Šta je to Proventum ?

Proventum je Vaš digitalni asistent jer prati vaše potrebe i vaš rad i usmjerava vas da radite na pravilan i zakonit način jer je postavljen tako da vi radite svoje redovne aktivnosti,a on ih prati i daje rezultate i od tih rezultata automatski kreira obrasce koje predajete državi na primjer OPPND obrazac,IOPPD obrazac za plate i druga važna dokumenta.

icon

427+

Broj realnih korisnika

Provjereno jednostavan proces za nove korisnike

1

Probajte besplatno

Imate 30 dana da se uvjerite da vam je Proventum koristan.

2

Unesite podatke o zaposlenim

Potrebni su osnovni podaci o vašim zaposlenim, kako bi za njih generisali virmane za plate i platne liste.

3

3 klika obračun

Potrebno je bukvalno 3 klika da biste obračunali plate i dobili sve potrebne izvještaje.

4

Dobro došli u Proventum porodicu

Ukoliko vam se dopada naš softver preostalo je samo da potpišete ugovor o zakupu programa na godinu dana.

provjereno

100% zakonski usaglašeno

Obračun plata je postavljen prema važećim zakonima države Crne Gore uz konsultacije sa stručnjacima pravnih i ekonomskih nauka. Ukoliko koristite programe koji nisu usaglašeni sa zakonom u potpunosti, rizikujete ozbiljne kazne.

image
image

povjerljivo

Vaši podaci su sigurni

--> --> --> --> --> --> --> --> --> --> --> --> --> --> --> --> --> --> --> --> --> --> --> --> --> --> --> Za sva pitanja na raspolaganju vam je naš CALL CENTAR +382 68 031 888 Pozovi

1 minut

Inovativni obračun plata
u 3 klika

Pogledajte video koliko je jednostavno obračunati plate kroz Proventum i da je zaista na 3 klika.

icon

Budite informisani

#ProfiZna ono što je bitno za vas

Redovno objavljujemo članke iz oblasti poslovanja, razumjevanja zakona i trendova bitnih za poslovanje. Pratite nas na društvenim mrežama ili se prijavite na naš mjesečni newsletter.


Probaj Proventum cloud office 30 dana besplatno.

Popuni formu i pošalji zahtev za odobravanje probnog korišćenja